20/03/2008

край

tak jsme to ve škole zařízli. druhému semestru zazvonil konec, ale akademické pohádky konec ještě není. včera byla v ssees poslední z řady pitek "bring your bottle". vynechal jsem ji, pořádal jsem vlastní sólo akci "bring sushi", a tak jsem jen ráno na cestě od metra potkal opuchlého toma, z úst mu táhla ohnivá voda.
na poslední hodinu kursu travel writing donesla americká paní učitelka wendy koblížky od krispy kream. hodina proběhla příjemně, i nějaká ta post-strukturalistická mírně samolibá samomluva k členům akademické obce, při které se snažím porozumět, co chce mluvčí říct, jen ze začátku a pak se utíkám do království snů, byla na programu. nick holt bere všechny ty pošuky typu benjamina a derridy trochu moc vážně. rumunka raluca občas přidá svoji úvahou trošku do mlýna. musím ale podotknout, že její angličtina je vynikající, minimálně forma je vynikající, jestli je prázdná s určitostí posoudit nemůžu.
na kursu history, myth and nation in south-eastern europe bylo loučení trochu hořčejší, přeci jen byl dvousemestrální a tak nějak jsme si na sebe zvykli a navíc dr dajzings kromě akademické erudice dostává i předsudkům o sympatických holanďanech. poněkud odlehčeně jsem odvyprávěl téma mojí eseje o rodinných fotografiích, aneliin fotoaparát naši skupinku zvěčnil samospouští a šlo se.
já na oběd do kantýny, kde si poslední středy dopřávám polévky s bagetou namazanou máslem za libru a půl. bulharská konverzace s anelií a pak knihovna a kurs bulharštiny s ilijou alias panem dr nadinem "dumičkou". dneska přišla i finská spolužačka ulastina, co spadla nedávno z koně a polámala si kde co. od gramatiky jsme tradičně utíkaly k hovorům na různá témata. dneska šlo o tibet, kosovo i evropské fondy. no a pak 'kraj' a metrem přes bank na canary wharf, kde se ze mě stal, je to ale podivné slovo, poslíček (po svých).

3 comments:

Anonymous said...

Hele na kolegu Benjamina mi nesahej, jo? :))

Co jste vyřešili v otázce Tibetu, neřkuli Kosova? Kurvy čínský, potažmo americký jsou to...

Jenda Ká

Anonymous said...

začíná to být nějak sentimentální, sice jen pozvolna, ale jako by ses už loučil, to nedělej.

plop.

Anonymous said...

hlavně to začíná být sentimentálně informační v dávkách s promlkami. to nedělěj. nahod zas esej, diskurz, zamyšlení..když ti teď skončil druhý mestr.