17/10/2007

summing up and pointing out



ne že by se nic zajímavého nedělo, jen chybělo to správné blogerské rozpoložení a když bylo zrovna přítomno, padaly na klávesnici anglická slova víc latinská než anglická typu ambiguous a ubiquitous občas prošpikovaná nějakým tím focal pointem. jinak řečeno, musel jsem psát reflection sheet o ethnic origin of the nations.
taky jsem si připravoval prezentaci, d day přišel dneska. moje vystoupení jednoznačným úspěchem nebylo, občas jsem se zablekotal (jinak dobře známá slova se někam schovala zrovna, když jsem je hledal), ale myslím, že přestože z akademického hřiště nevezu tři body, předvedl jsem vcelku solidní výkon.

o to suverénněji si, často k vlastnímu překvapení, počínám u kuchyňské linky. k vrcholům minulých dnů patří například premiérová čína s rýží, velmi chutné kuřecí plátky s rajčaty a sýrem doplněné skvostnou bramborovou kaší nebo neméně vynikající bramboračka.
dnes jsem podnikl dva kroky k definitivnímu zabydlení. jednak jsem zaplatil polovinu školného, teď už prostě nohy na ramena vzít nemůžu, ani kdybych chtěl (a já nechci), a v asdě jsem si pořídil med a marmeládu. nákup těchto surovin jsem odkládal, ale teď už není na co čekat. podobně jsem váhal s nákupem kafe, ale i to už mi zkrášluje sychravá rána. ačkoli, musím přiznat, že počasí je zatím navzdory své pověsti neanglické. kočky a psi zatím pršeli jen několikrát.

a tak jsem třeba v neděli upřednostnil slunečné odpoledne v greenwich (jen tři stanice odtud) před sociálněvědeckým textem. cutty sark byla zafačovaná kvůli mnohačetným květnovým popáleninám, takže jsem z ní neviděl nic. trochu mě to mrzelo, ale atmosféra neutrpěla, nedaleko hráli dva rockeři nebo alkoholici (podle úhlu pohledu) dylana, slunce svítilo pěkně fotograficky ze strany, do toho s rodinkami se procházející tatíci v dresech anglického národního týmu, james cook v královském parku a výhled na londýn. poledníkem rozpůlená anglická idylka.

v asdě jsem včera objevil novou regálovou uličku cizokrajných potravin s následujícími kategoriemi: mediterranean, asian, halal, west indian, irish a polish. když si chce upracovaný gastarbeiter zpříjemnit jednotvárný život, sáhne po živiecu, kubiši, nebo ptasciem mlaczku.

aby byl můj londýnský trifle úplný, chybí mi přidat k bytu a škole ještě práci. dneska jsem obcházel hospody. ve dvou, co se mi docela zamlouvaly, waiting staff hledají, zítra jim jdu odnést cv. shodou náhod se jedna z nich jmenuje bavarian beerhouse a je echt bavorská. podmínkou je znalost němčiny. víceméně jsem připraven nosit i lederhose.

6 comments:

Anonymous said...

I kdyz budou s padacim mostem?? Kam az je nekdo ochotny zajit pro par centu :)!

Anonymous said...

jsem rád za nový příspěvek.

Anonymous said...

moravští předci mají radost ... že se kuchařské geny projevují

Anonymous said...

Představa tvých tenkých končetin orámovaných echt leder mne opravdu rozveselila navzdory drsnému ochlazení na všech frontách...

JKa

Anonymous said...

ty mi netvrď, žes nečet adriana molea! :)

plop.

Anonymous said...

Stepiku, promin, ale tohle si neodpustim: a bramborak si uz zkousel? ;-)