14/10/2006

dneska jsme byli na drivi

po ranu jsme vyrazili do blizkyho parku sbirat chrasti do nasich nekolika wg-kamen. s myma dvema solubydlicima jsme se dvakrat otocili s vozikem a naplnili jsme asi ctvrtinu sklepa. trochu to pripominalo povalecny casy.
odpoledne jsem vyjel se svym relativne dezolatnim kolem (jezdi, brzdim jen predni brzdou, ktera je ale spis zpomalovakou, obcas se sedlo nenadale posune dozadu nebo naopak dopredu, presmykac nefunguje, ale podarilo se mi naveky prehodit na stredni talir, prehazovacka pracuje ve zmensenem rozsahu tri ruznych prevodu, ale darovanemu koni na zubi nekoukam) k völkerschlachtdenkmalu, nejvetsimu pamatniku v evrope. prohlidnul jsem ho ale jen zvenci, nejak se mi nechtelo nahoru, takze vnitrek jsem si nasetril na priste. domu jsem se vracel pres zpustly veletrzni prostory svetoznamy leipziger messe.
doma jsem si ukuchtil testoviny s rajcatovou omackou, ale to byla chyba, protoze anja a dana vecer uvarily luxusni suppe. ten kureci vyvar byl fakt lecker.
vecer jsme chteli vyrazit na nejaky experimentalni hudebni predstaveni, neco v tom smyslu, ze sebrany zvuky z ulice namichany dohromady. protoze byl ale vstup neexperimantalne 5 euro ("und das is für leipzisch schon ziemlisch viel! also gor nischt preisswertisch"), sli jsme radsi do hospody. uz tady ve schleußigu, kde bydlim, znam dve hospody, jednu teda jen zvenci. v schlechtes verstecku, jak se to jmenovalo, jsem si dal nejdrazsi krusovice, navic lahvovy, v zivote za 1,80 € a ted pujdu spat, mam novy modry povleceni.

4 comments:

Anonymous said...

dekuji za 30 vterin smichu vyvolanych predstavou Stepika tahnouciho vozicek s rostim ...( je takovy dreveny se zabradlim po strane ?)

Anonymous said...

ano, je. a uz mame i pepo:). Stepan

Anonymous said...

Chcesch zabit dve moucha mit jedna rana? Uschetrit za chlascht a seznamit se mit den anderen Erasmen? Zjisti si, kde jsou u Uni Wohnheimy a v nich Studentenkneipen. Neverim, ze nejsou!

Anonymous said...

("und das is für leipzisch schon ziemlisch viel! also gor nischt preisswertisch") - rada bych podotkla, ze jsem to zvladla i bez slovniku...jinak dekuji za velice umne vytvorene linky, i frankofilove maji sanci se zasmat tvym zdarilym vtipkum...und das ist sehr gut, ja...(Ich habe ein Freund von Saltzbourg, so dass ich einube...)