11/11/2007

suši příběh ii

předem prozrazuji, že nyní půjde o ten (alespoň mnou) tolik očekávaný vítězoslavný post, který oznámí, že nezaměstnanecká minulost je za mnou a nabité shifty přede mnou. ano, mám práci.

příčinou toho pravděpodobně bude i moje obměněné cv. na pozici waitera bylo dvoustránkové podle evropskounijního mustru vytvořené síví poněkud nevhodné. své nárazové zkušenosti s pinglováním jsem v něm sice poněkud zveličil, ale přesto. zřekl jsem se tudíž kontinentálního životopisu a vygooglil vzorové british cv. kurikulum imaginární studentky university of tokio jsem přeladil svými životními milníky a zafantazíroval. dosavadní neúspěšné hledačství mi prozradilo, že s poctivostí dojdu nejdál, pokud ji spřátelím s imaginací, a tak jsem získal během několika vteřin nové gastrozkušenosti. před pěti lety jsem o prázdninách pracoval v hospodě murphy´s v irsku, loni jsem byl týmovým hráčem lipského starbucksu a poslední rok jsem si přivydělával coby waiter cateringové společnosti. průvodní dopis zůstal stejný a síví se tu středu elektronicky vydalo najrůznějšími směry.

ozvali se z několika míst. jako první ze suši baru itsu na canary wharf (japonské prokletí?) a z francouzské restaurace ve východním londýně. ve čtvrtek vyrážím na interview se suši manažerem nejaponského jména diego, tenisovou řečí proměňuji hned první setbol a v pátek v devět ráno mě čeká zkušenost dosud nepoznaná - trial shift (neboli mečbol!). nemám moc sil to vtipně rozepisovat, ale většinu času jsem polepoval krabičky se suši jménem speciality. pak jsem ty samé krabičky taky rovnal do ledničky, odkud si je berou zákazníci, a taky jsem absolvoval delivery na canary wharf, to bude moje hlavní úloha. do tajů provozu mě zaučoval polák pawel, nepálec manor a hezká turkyně, jejíž jméno jsem zapomněl, ale pamatuju si, že zásadně vynechávala sloveso být v každé větě v přítomném čase. trial shift je neplacená, ale za odměnu jsem po službě dostal pokrm nazvaný health and happiness, a, aby to druhé slovo bylo na místě, i part-time místo.

francouzská restaurace přichází na řadu zítra. trial shift bude jistě plná malých dramat, zvlášť uvážím-li, že víc než dva talíře nosit neumím, kávu umím dělat jen rozpustnou a pivo z pípy jsem točil jen jednou. ve hře je práce o sobotách a nedělích, ale vzhledem k suši jobu můžu vycházet ze zajištěné obrany.

1 comment:

Anonymous said...

Krásně využitá sportovní terminologie, tleskám tvému oku diváka lahodícímu příspěvku, tedy jeho formě, a blahopřeji jeho autorovi k tomu, že mu mohl dát právě takovýto obsah :)