02/11/2006

alltag

v clara-zetkin-parku už většina listí poletuje, teploměr se v noci učil záporný čísla, zahájili jsme topnou sezónu.

na včerejší večerní program (českej a polskej dokumentární film v rámci dokfestivalu, snobská festivalová párty v polským stylu (spočíval v tom, že tam prodávali wodku wyborowou), na kterou nás dostala kamarádka macieje, ale vlastně nic zajímavýho, kromě toho českýho filmu) jsem vstal docela svižně. ráno mě čekal seminář interkulturní komunikace, v 9.30 vyrážím, v půli cesty už mi bejvá horko a rozepínám bundu, do seminargebaeude potřebuju teď bez kola asi půl hodinky, dneska jsem byl na čas.
na zpáteční cestě domů jsem zašel do Walter-Heinze-Strasse nechat vyvolat dosavadních pět filmů. je tam zašlej agfa fotolab, kde si (tolik moje spolubydlící) choděj nechat vyvolávat fotky i studenti z místní hgb (hochschule fuer grafik und buchkunst). příjemně mě překvapili s cenou - se studentským průkazem jen dvě eura za vyvolání barevnýho filmu. naskenovat to ale musím nechat jinde, protože nemají scaner.
ve třičtvrtě na tři už jsem na (pěší) cestě do lumumbastrasse (chudák tasumbu tawosna) na deutschkurs. první kurs nuda, druhej míň. nejvtipnější je kolega teplej makedonec. mluví asi osmi jazykama, německy se učí asi dva měsíce, studuje překladatelství francouzština-makedonština a v lipsku je na stipendiu pro studenty lužický srbštiny a tak na mě pořád mluví lužickosrbsky. po kursu jsme zašli na pivo, tak už vím, že wei je z taiwanu a x (teď mi vypadlo, jak se jmenuje) z hongkongu. ta má dva pasy - čínskej a britskej - a taky má ráda film 2046. když si píše s bráchou přes icq, píše on čínsky a ona odpovídá anglicky. tak dobrou. kdyby chtěl nějaký frankofil vidět život lipského erasmáka francouzskýma očima - blog kolegyně francaise z deutschkursu.

4 comments:

Anonymous said...

stjepane daj mi svuj mejl pls.. pac se chci poradit

Petr said...

"do seminargebaeude potřebuju teď bez kola asi půl hodinky, dneska jsem byl na čas"

koukám, že tvoje čeština začíná bejt trochu sudeťácká :)

schtjepan said...

to je fachtermin:)

Petr said...

co? "potrebuju bez kola?" :))))