23/10/2006

wer zu besuch war

vcera jsme pozvali na veceri sousedy z wg o patro vis. prisli dva skutecni sousedi a pak jeste tri jejich znami. jedli jsme zapeceny brambory a pili vino. kdo ze to byl na navsteve?

arien, holandsky student fyziky na mistni univerzite. planuje se odstehovat na hvezdarnu v durynsku a tam psat doktorskou praci o hvezdach. astronomie je pry dobra veda, protoze si clovek muze vymyslet, co se nekde daleko v nejakem souhvezdi deje, protoze to stejne nikdo nevi.

x (jeji jmeno jsem zapomnel), ta je v poslednim rocniku psychologie a tlumocnictvi anglictina/spanelstina. pry to ale byla chyba, ze si vybrala tyhle dva jazyky. radsi by studovala nejaky "maly", to je pry mnohem zajimevejsi. treba makedonstinu nebo rumunstinu.

myslim, ze anna. ta studuje medienkunst na mistni hochschule fuer grafik und buchkunst. ted ujizdi na inscenovanych fotografiich gregory crewdsona. anna foti barevne na analog. cernobily fotky nema rada, protoze pry vypadaji dramaticky a ona chce fotit to, co vidi, tak, jak to vidi: "clovek prece neni pes, nevidi cernobile". oponoval jsem, ze u fotek s krvi je to jinak. byl jsem rad, ze vi, proc foti to, co foti, tak, jak to foti.

jan-torben ojus je z hamburku a vypada jako nemecky namornik. nikdy jsem nevidel nikoho, kdo by vypadal tak moc jako nemecky namornik. jan-torben chodil do walfdorsky skoly a studuje biochemii. jeho rodina pochazi z kralovce. jan-torben chce byt spisovatel, dopoledne ucit chemii a odpoledne mit cas na psani. ma rad rustinu, chodil na sest kursu, stravil nekolik noci v hotelu nedaleko cernobylu, kde byl prvni host po nekolika letech, protoze dostal chripku, ale rusky se poradne jeste nenaucil.

daniela scholze, ktery bude ucitelem, potkal jan-torben na literarnim cteni.proste za nim na konci prisel a dal se s nim do reci. daniel chce zacit pristi rok studovat v lipsku literaturu. vypada jako spisovatel, i kdyz pouziva gel. bydli v bielefeldu.

jan-torben driv chodil s annou. ted se pristehoval do lipska kvuli mistni literarni scene a kvuli ni. arien se vcera zeptal: "myslite, ze spolu budou zase chodit?"

3 comments:

Anonymous said...

peknou nezavislou sebranku tam mas...

pl.

Anonymous said...

ja byl v Hamburku a zadny namorniky tam nevidel :-( Asi vsichni odjeli do Lipska.

Anonymous said...

Je to super:o) V září jedu do Lispak na rok, tak se těším i bojím zároveň...
Bylo by fajn, znát tam někoho:o)

Lucie

moonrose@seznam.cz

Jinak spousty štěstí!!!